Dialoog in Actie organiseert dialogen. We werken hierin samen met overheden als opdrachtgevers. En met andere organisaties waarbij onze dialogen onderdeel kunnen zijn van een programma met andere activiteiten. Dialoog in Actie ondersteunt bij het organiseren van dialogen zonder de verantwoordelijkheid over te nemen. Onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners kunnen rekenen op een onafhankelijke dialoogbegeleiding.
We maken werk van het begeleiden van ons netwerk van dialooggespreksleiders. Dialoog in Actie organiseert trainingen, intervisies en coaching. Op (jaarlijkse) netwerkdagen bepalen we gezamenlijk wat er nodig is om de kwaliteit en de vernieuwing van het netwerk te waarborgen. Op de netwerkdagen ontwikkelen we ook plannen voor nieuwe projecten met ontmoetings- en kwestie dialogen.
Na 18 jaar groepswerk in jeugdhulpverlening en verslavingszorg, 30 jaar gewerkt als zelfstandig trainer, adviseur en coach op het gebied van Cultuur en leiderschap.
Hoewel ik zeker een mening heb, realiseer ik mij dat anderen begrijpen en aanvoelen meer rendement levert dan debat. Een zoektocht naar hoe en waarom verschillen spanningen opleveren is een uitdaging. Aandacht en erkenning zijn belangrijk. Actief luisteren een kunst.
Ik ben sinds 2011 zelfstandig ondernemer. Onder meer: teamcoach, master en begeleider van Mastership klimaat en duurzaamheid, evaluator bewonersinitiatieven.
Een echte ontmoeting is een ware ontdekkingsreis! Jarenlang werkzaam geweest als maatschappelijke werker, leidinggevende en supervisor waardoor ik talloze mensen heb ontmoet. We hebben allemaal ons eigen verhaal en iedereen is het waard gehoord en gezien te worden. Tijdens een dialoog nemen we de tijd om elkaar uit te nodigen om goed te luisteren, goed te kijken, en in de stilte die er valt te horen wat er gezegd wil worden. Een echte ontmoeting is een ware verrijking voor ons allemaal!
Als rabbijn, geestelijk verzorger, vakbondsbestuurder, trainer, vertrouwenspersoon, adviseur weet ik als geen ander dat men de eeuwige waarden van de menselijkheid altijd vindt in de ontmoeting & dialoog met de ander.
‘Wie is wijs? Hij/ zij die leert van ieder ander!’
Ik hou van mijn stad en mijn buurt. Geven loont, is mijn ervaring. Delen ook. Ik leer en geniet van ontmoetingen met stadgenoten die ik (nog) niet ken. En ik blijf altijd nieuwsgierig.
Respect en aandacht voor jezelf en je omgeving, mensen, dieren, natuur, de aarde. Echt luisteren en gehoord worden. Echt kijken en gezien worden. Dat is de kern van mijn werk als zelfstandig opleider, facilitator, coach, theatermaker en Qi Gong docent.
Samen de toekomst maken. Doe je mee?
In mijn werk heb ik vele ‘Vonken van Inspiratie mogen organiseren: rondetafel dialoog-gesprekken met collega’s dwars door de organisatie heen. De dialoog lijkt een zachte gespreksvorm, maar ècht luisteren naar elkaar, echt willen weten wat de ander te vertellen heeft, dat blijkt best lastig te zijn. Maar wat een rijkdom levert het op!
Ik ben gepensioneerd onderwijskundige en werkzaam geweest als schooldirecteur en als pabodocent Transculturele pedagogiek/communicatie. Sinds 2007 werk ik met enkele Amstelveense vrijwilligers samen met Dialoog in Actie in dialogen vooral gerelateerd aan ons koloniaal verleden in Nederlands-Indië, slavernijverleden en communiceren met mensen met een migratie- dan wel vluchtelingenverleden en internationals.
Laatst hoorde ik deze prachtige woorden: ‘In een dialoog reis je af naar de gedachtewereld van de ander.’ Dat raakt precies de kern! Door te luisteren naar verschillende perspectieven, doe je nieuwe inzichten op over jezelf en de wereld om je heen. Dit stimuleert empathie, begrip en creëert kansen voor nieuwe samenwerkingen.
In 2011 ben ik als jonge moeder begonnen bij mijn eerste stichting. Bevlogen en enthousiast volgde er naar 2 jaar een vereniging bij. Als een moeder Adelaar heb ik mijzelf ontfermd over mijn kinderen (mijn kroost, mijn stichting en mijn vereniging), want dat waren ze ook voor mij. Buurtfestivals, ouderen verwendagen, tafeltje dekje, muziekprojecten, vrouwen empowerments en nog veel meer. Altijd mijn oog op de behoefte van mijn medemens. Luisteren en vertalen zonder daarbij mezelf uit het oog te verliezen. Heden te dagen zet ik mezelf nog altijd in om in contact te blijven met mijn medemens.
We leven in een boeiende maar ingewikkelde tijd vol uitdagingen. Het is daarom belangrijk dat we elkaar écht ontmoeten, écht naar elkaar luisteren en van elkaar te leren. In een dialoog ontdek je dat er soms meerdere werkelijkheden zijn en dat je vragen kunt stellen bij je ‘eigen gelijk’. Daar kom ik verder mee, dat verrijkt me, daar leer ik van.
Mijn naam is Jackie van der Kroft en ik ben trainer, facilitator, coach en adviseur gespecialiseerd in het ontwikkelen van interculturele en persoonlijke leiderschapscompetenties.
Daarvoor werkte ik meer dan 10 jaar voor een aantal humanitaire organisaties in voornamelijk managementfuncties in verschillende landen die getroffen waren door conflicten en/of (natuur)rampen.
Omgaan met (culturele) verschillen is niet altijd makkelijk. Door met elkaar te verbinden van mens tot mens ontstaat er ruimte die zo nodig is om de verschillen die er zijn samen te onderzoeken; wat voor mij heel verrijkend is!
Als je in verbinding bent, ontmoet je mensen met hun achtergrond en hun twijfels, woede, hoop.
Deel je ervaringen, gedachten en vragen en we komen samen verder
Als kind stelde ik al vragen waarop geen rechttoe rechtaan antwoorden zijn. In mijn werk met mensen van verschillende leeftijden, culturen, in soms heel lastige situaties of met veel hartzeer nog steeds vaste prik. Ontmoeting van idealen, fantasie en praktische uitvoering. Leren, samen uitproberen, regelmatig pittig, tegelijkertijd bijzonder en heel mooi om mee te maken.
Als schrijver van het boek, mijn meester is een homo, geef ik workshops over culturele, religieuze en seksuele diversiteit van basisschool tot en met hogeschool. Voor Als specialisme Islam en seksuele diversiteit. Vooral van belang om mensen met diverse culturele achtergronden bij elkaar te brengen. Ook door mijn reizen ben ik, vanuit mijn opleiding sociologie, op de hoogte van bevolkingsgroepen in de wereld.
Met elkaar spreken vanuit een goed en betrokken hart, maakt veel drempels lager.
Nu zo een 14 jaar werkzaam in het speciaalonderwijs en werk ik 18 jaar als gezinscoach en coaching een op een. Vrijwilligerswerk bij Humanitas en De Zonnebloem geeft mij het gevoel er oprecht te zijn voor mijn medemens.
Ik vind het fijn om gesprekken aan te gaan, nieuwsgierig te zijn naar het verhaal achter de mens, maar ook om te weten wie ben jij en wat kunnen wij van elkaar leren, luisteren wij naar elkaar en horen wij daadwerkelijk wat de ander zegt zonder oordeel. Strand- en boswandelingen geven mij energie en rust, zingen blijft een leuke hobby en sporten houdt mij fit.
In dialoog zijn is delen, ontvangen, inspireren en leren. Het creëert win-win situaties door verhalen, ervaringen en kennis te delen.
Ik heb een Afghaanse migratieachtergrond. De afgelopen 20 jaar heb ik als maatschappelijk dienstverlener gewerkt in Nederland.
Sinds 2014 ben ik werkzaam als vrijwilligers coördinator bij Buurtdienst De Pijp en Voor Elkaar in Zuid. Sinds 1 mei 2024 ben ik met pensioen.
Niets is zo aangenaam als met wat mensen een goed gesprek te voeren dat écht ergens over gaat. Over opvoeden bijvoorbeeld, of over ouder worden, of over de vraag wat ervoor nodig is om je ergens thuis te voelen. Bij Dialoog in Actie krijg ik daartoe al jaren volop de gelegenheid. Sinds kort ga ik als algemeen coördinator dialogen helpen organiseren. Verder ben ik zelfstandig schrijver, journalist, onderzoeker.
De rode draad in mijn werk is ontmoeten en verbinden. Als oud-coördinator bij Dialoog in Actie, als projectleider bij Stichting in mijn Buurt en voorheen als bureauredacteur bij KRO Spoorloos, breng en bracht ik mensen met zorg bij elkaar. In de hoop bij te dragen aan zinvolle gesprekken en contacten tussen mensen met respect voor elkaar(s anders zijn).
In mijn werkzaam leven ben ik manager in een kleinschalige woonvorm voor ouderen met dementie. In mijn vrije tijd begeleid ik onder meer heel graag dialogen. Zowel bij Dialoog in Actie als bij het Socratisch Café Amsterdam. Ik was ook meditatieleraar en soms combineer ik nu de dialoog en het mediteren om ons wat ‘uit ons hoofd’ te halen.
Ik ben zzp-er, opgeleid als dramadocent, actief als acteur/trainer en verzorg trainingen personal branding, teambuilding, presentatietrainingen, maak participatief theater en ben rollenspelacteur in communicatietrainingen.
Mijn missie is om de innerlijke kracht in drijfveren bewust, zichtbaar en voelbaar te maken en daarmee en daarmee een bijdrage te leveren aan persoonlijke groei en zingeving vanuit verbondenheid.
Altijd nieuwsgierig naar en geïnteresseerd in wat ons allen beweegt en verbindt. Luisteren, kijken en verstaan. Hier de tijd en ruimte voor hebben is pure rijkdom.
Naast creatieve softwarespecialist word ik steeds meer eerlijke zelfonderzoeker en verbindende luisteraar. Ik ondersteun invaliden en geef af en toe communicatiecursus. Ontwikkeling, eerlijkheid en ruimte voor verbinding fascineren mij.
In een dialoog zie ik elke keer het wonder van verbinding. Ik geniet van de vriendelijke belangstelling en openheid die ieder inbrengt. Zo ontstaat er ruimte voor het unieke dat in déze gezamenlijke dialoog wil opkomen. Dat is magisch mooi!
Gevoelens van verbinding kunnen onderlinge verschillen en conflicterende meningen overstijgen. Dat is belangrijk in onze huidige tijd! Elke dialoog draagt zo bij aan bundeling van kracht en wijsheid – waarmee menselijke en respectvolle antwoorden op maatschappelijke scheefgroei dichterbij kunnen komen.
Als (voormalig) directeur/bestuurder heb ik ervaring opgedaan met diverse dialoogvormen. Dialogen om buurtbewoners samen te brengen, bij conflicten tussen bewoners, bij sturing in de organisatie om een paar voorbeelden te noemen
Paul van der Plas
dialoogcoördinator
We hebben elkaar zo veel te vertellen. Dat is zó de moeite waard om naar te luisteren